Puding s jabukama

Sastojci:

  • 1 vrećica vanilin pudinga
  • 20 dag oguljenih i očišćenih jabuka
  • 2,5 dl mlijeka
  • 6,5 dl vode
  • 3 žlice šećera
  • Cimet
  • 1 vanilin šećer
  • Šlag pjena

Priprema: Jabuke skuhajte u 6,5 dl vode, zatim ih uzvadite i izgnječite u pire. Izmiješajte prašak za puding sa šećerom s malo mlijeka, a ostzalo mlijeko dodajte u kipuču vodu od jabuka. Umiješajte mješavinu pudinga i skuhajte ga. U kuhani puding umiješajte pire od jabuka, cimet i vanilin šećer. Sve rasporedite u šire čaše, prelijte voćnim sirupom po želji i ukrasite šlag pjenom.

*Izvor: Slatke fantazije – Ivanka Biluš, Božica Brkan, Eleonora Rekeće, 1999. .g. Alfa d.d.